Αποφώνηση για το 9ο «Παπαναστάσιο» open σκακιστικό τουρνουά

9ο Παπαναστάσιο open σκακιστικό τουρνουά

Αποφώνηση

Άλλη μία season ξεκινά, άλλο ένα επιτυχημένο «Παπαναστάσιο» έλαβε τέλος.

Στο γνωστό και φιλόξενο ισόγειο χώρο του  κτιρίου ΚΥΒΕ από τις 4 έως τις 10 Σεπτεμβρίου έλαβε χώρα για μια ακόμα χρονιά με ιδιαίτερη επιτυχία το 9ο «Παπαναστάσιο» open σκακιστικό τουρνουά η εκδήλωση-θεσμός που ξεκινά κάθε season και τεστάρει τις δυνάμεις του κάθε σκακιστή.

Διοργανωτές των αγώνων ήταν ο Σκακιστικός Όμιλος Περιστερίου και ο Δήμος Περιστερίου

Στους αγώνες πήραν μέρος (109) παίκτες που αγωνίστηκαν με Ελβετικό σύστημα 7 γύρων χωρισμένοι σε δύο ομίλους δυναμικότητας με τους νεαρούς, εξελίξιμους σκακιστές να αποτελούν την πλειοψηφία στο τουρνουά. Φυσικά τα μάτια όλων μας ήταν στραμμένα στις μάχες του Α' group αλλά το μέλλον έπαιζε στο Β' group!

Στο Α' group οι Κωφίδης Α, Δούνης Α, Καραγιάννης Α, Μαρκαντωνάκη Χ, Γεωργίου Κ. αποτέλεσαν την ατραξιόν του group και αυτοί που αγωνίστηκαν μέχρι τέλους για τις προνομιούχες τρεις πρώτες θέσεις. Τελικός νικητής ο Κωφίδης Α. μετά την ισοπαλία στην 1η σκακιέρα μεταξύ των Καραγιάννη Α. - Δούνη Α. στον 7ο γύρο.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του 9ου «Παπαναστάσιου» open σκακιστικό τουρνουά

9ο Παπαναστάσιο open σκακιστικό τουρνουά, νικητές Α' group

9ο Παπαναστάσιο open σκακιστικό τουρνουά, νικητές A' group

Το Β' group, με την ποικιλομορφία σε ηλικίες και δυναμικότητες, ήταν μία πρώτης τάξης ευκαιρία για νεαρούς και πολύ νεαρούς παίκτες να πάρουν το «βάπτισμα τους πυρός», να κοντραριστούν με συνομηλίκους τους, να προβληματίσουν μεγαλύτερους σε ηλικία και δυναμικότητα παίκτες.

Για την πλειοψηφία τους ο σκοπός επετεύχθει, αυτό που μένει είναι να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα  και να συνεχίσουν στο σωστό δρόμο της μελέτης και της προσπάθειας.

9ο Παπαναστάσιο open σκακιστικό τουρνουά, νικητές B' group

9ο Παπαναστάσιο open σκακιστικό τουρνουά, νικητές B' group

Φέτος προσπαθήσαμε και τα καταφέραμε, με μικροπροβλήματα, να προσφέρουμε ηλεκτρονική κάλυψη των 5 πρώτων αγώνων στο internet και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα του συλλόγου και στο www.chess24.com.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κο Κώτση Α. για την πολύτιμη βοήθεια του στη διαδικασία της μετάδοσης.

Ιδιαίτερη και  σημαντική υποστήριξη στη διοργάνωση  εκτός  από το Δήμο Περιστερίου πρόσφεραν οι χορηγοί του τουρνουά:Το Παπαχαραλάμπειο εκπαιδευτήριο, η εταιρεία κοσμημάτων fa cadόrο,super market Σκλαβενίτης, ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΑΔΟΣ skakistikokentro.com και το ζαχαροπλαστείο αρτοποιείο ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους προσέφεραν με κάθε τρόπο σε αυτή την διοργάνωση και ιδιαίτερα το δήμο Περιστερίου για για την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση.

Σας αποχαιρετούμε και δίνουμε ραντεβού τον επόμενο Σεπτέμβριο για το επόμενο 10ο «Παπαναστάσιο»!

H Οργανωτική Επιτροπή

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: