Άρχισαν τα διασυλλογικά πρωταθλήματα 2019

Με νικηφόρο αποτέλεσμα 7-3 εντός έδρας  επί της ομάδας του ΕΟΣ Αχαρνών  άρχισε τις φετινές υποχρεώσεις του ο Σ.Ο Περιστερίου στο ομαδικό πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής (Αττικής)
Νίκη για την ομάδα μας σημείωσαν οι: Παπαδόπουλος Αγαθάγγελος, Αρβανίτης Κωνσταντίνος, Τσούμπα Αδαμαντία, Λαδάς Ανδρέας, Κρασσάς Νικόλαος και Οικονομίδης Σπυρίδων. Ισοπαλία σημείωσαν οι: Παπαδόπουλος Γεώργιος, Χατζησταματίου Νικόλαος. Έχασαν Πεσσίρίδη Χριστιάνα και Παρασκευοπούλου Ζωή.

Με δύο νίκες και μια ήτα  άρχισαν οι ομάδες μας τη συμμετοχή τους στο φετινό Κύπελλο Αττικής Φιλίας που διεξάγεται παράλληλα με το ομαδικό πρωτάθλημα.
Στον Ά΄ όμιλο η ομάδα μας νίκησε εκτός έδρας με σκόρ 2-4 τον ΣΜΑΟ Καισαριανής ενώ στον Β΄ όμιλο η Α΄ ομάδα μας εντός έδρας νίκησε με σκόρ 5-1 τον ΑΣ Αίγλη Παπάγου. Ήττα για την Β΄ ομάδα μας η οποία απαρτίζεται από νεαρούς σκακιστές εκτός έδρας με σκορ 3-2,5! από τους παλαίμαχους Αιγυπτιώτες !

Οι αγώνες θα συνεχιστούν με τις συναντήσεις του 2ου γύρου μεταξύ ΣΟ Παγκρατίου- ΣΟ Περιστερίου για το πρωτάθλημα τις Β΄ κατηγορίας και για το κύπελλο Αττικής φιλίας:
Α΄ΟΜΙΛΟΣ : Σ.Ο.Π-ΖΗΝΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Β΄ΟΜΙΛΟΣ: ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ -Σ.Ο.Π Α΄και Σ.Ο.Π Β΄-Σ.Ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ

Συνεχίζεται η καλή πορεία όλων των ομάδων μας τόσο στο πρωτάθλημα Β' Εθνικής όσο και στο ομαδικό κύπελλο Αττικής¨¨Νίκος Στρόφαλης"

Στον 2ο γύρο του πρωταθλήματος Β΄Εθνικής η ομάδα μας αγωνιζόμενη εκτός έδρας έφερε ισοπαλία 5-5 με την ομάδα του Σ.Ο Παγκρατίου.

Για το κύπελλο Αττικής, στον Α΄όμιλο η ομάδα μας νίκησε εντός έδρας 3,5-2,5 την αξιόμαχη ομάδα του Α.Ο Ζήνων Γλυφάδας.
Στον Β΄Όμιλο,ο Σ.Ο.Π Α΄νίκησε εκτός έδρας με σκορ 0-6 τον Α.Σ ΠΑΠΆΓΟΥ!
ενώ οι νεαροί σκακιστές του Σ.Ο.Π Β΄νίκησαν εντός έδρας με σκορ 5-0,5 την ομάδα τον Σ.Ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ.

Δεύτερος και αήττητος με τρεις βαθμούς συνεχίζει την νικηφόρα πορεία στο πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής ο Σ.Ο Περιστερίου.
Την περασμένη Κυριακή 27/1,νικήσαμε εντός έδρας με σκορ 5,5-4,5 την ισχυρή ομάδα της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας και συνεχίζουμε!.

Αήττητες συνεχίζουν και οι ομάδες μας στο ομαδικό κύπελλο Αττικής φιλίας.

Για την τρίτη αγωνιστική στον Α΄ όμιλο,η ομάδα μας εντός έδρας ήρθε ισόπαλη 3-3 με την ισχυρή ομάδα του Φυσιολάτρη Νίκαιας.

Στον Β΄ Όμιλο,η πρώτη ομάδα μας νίκησε εντός έδρας με σκορ 5-1 τον Α.Ο Λεόντειου.

Νίκη και για την δεύτερη ομάδα μας,εκτός έδρας με σκορ 1-5 επί του Σ.Ο Αλίμου ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ.

Συνεχίζει το νικηφόρο σερί η ομάδα μας στην Β΄ Εθνική, την περασμένη Κυριακή για τον 4ο γύρο επικράτησε εύκολα  με σκορ 3,5-6,5 επί του ΕΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ.

Στο κύπελλο Αττικής  η ομάδα του πρώτου ομίλου ηττήθηκε με σκορ 4-2 από την ισχυρή ομάδα του ΦΟΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Στον Β΄ Όμιλο  η Α΄ ομάδα μας  ηττήθηκε  με σκορ 5-1 από τον ΦΟΝ ΗΡΆΚΛΕΙΟΥ ενώ η Β΄ ομάδα επικράτησε με σκορ 4-2 επί του Σ.Ο Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ.

Έκτη Αγωνιστική και η ομάδα μας σκόνταψε με τον ΑΣΟΠ ΔΙΑΣ στην Πετρούπολη. Το παιχνίδι είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα με καλές προοπτικές για την ομάδα μας η οποία όμως τελικά ηττήθηκε με σκορ 6-4!

Στο κύπελλο Αττικής προτελευταίος γύρος και στον Α΄όμιλο ομάδα μας νίκησε με σκορ 4-1,5 τους 3 Αστέρες .

Στον Β΄Όμιλο ο Σ.Ο.Π Α΄νίκησε εντός έδρας με σκορ 4-2 την ομάδα των Αιγυπτιωτών Ελλήνων και ο Σ.Ο.Π Β΄με σκορ 5-1 τον ΑΠΟ ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ Β΄ φιγουράροντας έτσι και οι δύο ομάδες μας στην πρώτη τριάδα του ομίλου!

Νίκη  με σκορ 5-4,5 επί του ΣΟ Χαλανδρίου συνεχίζει  η ομάδα μας την νικηφόρα πορεία προς την κορυφή στο πρωτάθλημα της  Β’ Εθνικής κατηγορίας!Aναλυτικά τα αποτελέσματα:http://chess-results.com/tnr405628.aspx?lan=19&art=0

Παράλληλα με το πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε το  διασυλλογικό Κύπελλο Αττικής Φιλίας «Νίκος Στρόφαλης», στο οποίο ο ΣΟΠ συμμετείχε με τρεις ομάδες.
Συνολικά περί τους 25 σκακιστές μικροί και μεγάλοι ,αγωνίστηκαν με τις ομάδες του Σ.Ο.Π.
Στη τελική Βαθμολογία στο Α όμιλο η ομάδα του Σ.Ο.Π κατατάχτηκε στην 22η θέση με τρεις βαθμούς, ενώ στον Β όμιλο η Α΄Ομάδα κατατάχτηκε 2η  ενώ η Β΄Ομάδα  4η μετά από ατυχές περιστατικό μηδενισμού παίκτη μας  (κινητό)!
Συνολικά συμμετείχαν 43 ομάδες στον Α΄όμιλο και 14 στον Β΄όμιλ
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
http://chess-results.com/tnr405650.aspx?lan=19&art=0&rd=7
http://chess-results.com/tnr405651.aspx?lan=19&art=0&rd=7

Μετά από 7 χρόνια στη Β΄Εθνική κατηγορία!

Mε νίκη 3,5-6,5 επί του ΣΑΣ Κορωπίου ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στην Β΄ Εθνική ο ΣΟΠ καταλαμβάνοντας την 3η θέση.
Ήταν η δεύτερη φορά που η ομάδα του ΣΟ Περιστερίου συμμετείχε στη Β΄Εθνική εδώ και 7 χρόνια, ενώ ο ΣΟΠ θα αγωνιστεί στη Β΄ Εθνική και το 2020.
Η τελική βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής:

Ομάδες Βαθμοί Πόντοι
1. ΑΠΟ ΚΟΤΙΝΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ 16 ---- 67.5
2 ΑΣΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΔΙΑΣ 15 ---- 54.0
3. ΣΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 13 ---- 51.0
4. ΣΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 11 ---- 49.0
5, ΣΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ 10 ---- 51.5
6. ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 8 ---- 41.5
7. ΕΝΩΣΗ ΣΠΑΡΤΗΣ 8 ---- 45.0
8. ΣΑΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ 6 ---- 40.0
9. ΕΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 3 ---- 35.0
10 ΣΜΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 0 ---- 12

Όπως φαίνεται και στα αποτελέσματα ,στη Β΄ Εθνική δυσκολευτήκαμε,ιδιαίτερα στις αντρικές σκακιέρες όπου είχαμε αρκετές άτυχες στιγμές και χαμένες ευκαιρίες. Πολύ καλά στάθηκαν οι νεανικές σκακιέρες .ικανοποιητική και η συνολική απόδοση των γυναικείων σκακιέρων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά γύρο :
1ος γύρος ΣΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ-ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 7-3
2ος γύρος ΣΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ –ΣΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 5-5
3ος γύρος ΣΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ –ΕΝΩΣΗ ΣΠΑΡΤΗΣ Μ ΑΣΙΑΣ 5,5-4,5
4ος γύρος ΕΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ-ΣΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 3,5-6,5
5ος γύρος ΣΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ-ΣΜΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 9-0,5
6ος γύρος ΑΣΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΔΙΑΣ 6-4
7ος γύρος ΣΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ- ΣΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 5-4,5
8ος γύρος ΣΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ- ΑΠΟ ΚΟΤΙΝΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ 2,5-7,5
9ος γύρος ΣΑΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ-ΣΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 3,5-6,5



Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: