1ο ανοιχτό σκακιστικό τουρνουά “open PERISTERI”

1ο ανοιχτό σκακιστικό τουρνουά "open PERISTERI"

1ο ανοιχτό σκακιστικό τουρνουά "open PERISTERI"

Στην, μέχρι τώρα, αγωνιστική μου δραστηριότητα από τότε που άρχισα να παίζω σε τουρνουά βασικό θέμα στα ελβετικά -που είναι και το σύστημα στην πλειοψηφία των τουρνουά- είναι ότι δεν ήμουν αρκετά ισχυρός για τα βραβεία και ταυτόχρονα πάνω από τη μέση σε αξιολόγηση...

Αυτό είχε σαν συνέπεια στην πρώτη μη αναμενόμενη ήττα να παίζω με κατώτερους αντιπάλους με μόνο αποτέλεσμα -εάν ήθελα να ανέβω στο τουρνουά- τη νίκη.

Πιστεύω ότι έχει συμβεί στους περισσότερους από εμάς μετά τη λήξη ενός ελβετικού, π.χ 7 γύρων, οι παρτίδες που έχουν νόημα να μην είναι παραπάνω από τέσσερεις...

Υπάρχει η δυνατότητα για ένα ελβετικό τουρνουά που να μην έχει τα παραπάνω μειονεκτήματα;

Στο εντευκτήριο του Σ.Ο.Περιστερίου διοργανώνουμε ένα ελβετικό 7 γύρων που έχει την εξής καινοτομία και προσπαθεί να εξαλείψει τα παραπάνω μειονεκτήματα:

Το τουρνουά θα είναι ανοικτό αλλά οι συμμετέχοντες θα έχουν αξιολόγηση όχι μόνο ως προς το ανώτατο όριο (2000 διεθνές elo) αλλά και στο κατώτατο (1800 διεθνές elo)!

Με αυτά τα όρια καταφέρνουμε για εσάς δύο σημαντικά στοιχεία:

  • Εξαλείφουμε το "ελβετικό ασανσέρ", όλοι οι συμμετέχοντες είναι, επί της ουσίας, του ίδιου επιπέδου και οι 7 παρτίδες σας θα είναι με ισάξιους αντιπάλους

και

  • Η πιθανότητες σας για την κατάληψη των πρώτων θέσεων που οδηγούν στα βραβεία είναι εξίσου ίδιες με τους άλλους συμμετέχοντες και θα εξαρτηθεί από την αγωνιστική σας κατάσταση και μόνο!

Αν αισθάνεστε σίγουρος για τον εαυτό σας και είστε μεταξύ 1800-2000 διεθνές elo λάβετε μέρος στο τουρνουά, παίξτε αξιόλογες παρτίδες και διεκδικείστε τα βραβεία!

Δείτε την προκήρυξη

Δηλώστε τη συμμετοχή σας συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα εμφανιστεί στο open PERISTERI

 

No Comments Yet.

Αρέσει σε %d bloggers: