2ο Οpen ΝΕΑΝΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΟ.ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

1.ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
Ο Σκακιστικός Σύλλογος Περιστερίου διοργανώνει Νεανικό οπεν Τουρνουά με ελβετικό σύστημα έξι (6) γύρων, με εθνική και διεθνή αξιολόγηση. Ισχύουν κανονισμοί FIDE και ΕΣΟ.

2.ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ
Εντευκτήριο Σ.Ο. Περιστερίου . Κρέσνας 80-82 (Γήπεδο Ατρομήτου).
Σταθμός Μετρό Αγίου Αντωνίου και στη συνέχεια λεωφορείο (821) – στάση γήπεδο.

3.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Έχουν μόνο παιδιά έως 16 χρόνων (ημερομηνία γέννησης μετά την 1/1/1997 ανεξαρτήτως ένταξής τους ή μη σε σύλλογο. Ορίζεται παράβολο 10€, είναι καταβλητέο πριν την έναρξη του 1ου γύρου. Ώρα προσέλευσης πριν από την έναρξη του 1ου γύρου 17.00.

4.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
1ος   γύρος Παρασκευή  03   Απριλίου 2015 18.00
2ος   γύρος Σάββατο     04    Απριλίου 2015  18.00
3ος   γύρος Κυριακή     05    Απριλίου 2015  10.30
4ος   γύρος Δευτέρα    06    Απριλίου 2015  18.00
5ος   γύρος Τρίτη          07    Απριλίου 2015  18.00.
6ος   γύρος Τετάρτη    08     Απριλίου 2015 18.00.

5. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 90 λεπτά με προσθήκη 30΄΄ για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση. Ο σκακιστής που θα υπερβεί τον παραπάνω χρόνο σκέψης θα χάνει τη παρτίδα. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας Σκακιστής που δεν προσήλθε στον αγωνιστικό χώρο εντός μισής ώρας από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του γύρου μηδενίζεται. Παίκτης που δεν αγωνίστηκε σε κάποιο γύρο χωρίς να ενημερώσει τους διοργανωτές θεωρείται ότι αποχώρησε από το τουρνουά..

6. ΕΠΑΘΛΑ
Τα τρία πρώτα παιδιά της γενικής κατάταξης θα βραβευτούν με κύπελλα. Μετάλλια θα απονεμηθούν στα τρία πρώτα κορίτσια της γενικής κατάταξης και χρυσό μετάλλιο στους πρώτους νικητές των κατηγοριών κάτω των 16,κάτω των 14,κάτω των 12,κάτω των 10 και κάτω των 8 ετών. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να λάβει δύο διαφορετικά έπαθλα. Προϋπόθεση για να ισχύει μια κατηγορία η συμμετοχή τουλάχιστον 3 σκακιστών.
Με συμπληρωματική προκήρυξη θα ανακοινωθούν επιπλέον έπαθλα.

7. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
Για την άρση των ισοβαθμιών θα χρησιμοποιηθούν τα εξής κριτήρια: α) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας και κριτήρια άρσης αυτής , β) Bucholz , γ) Παρτίδες με τα μαύρα.

8.ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ:
Εξαιρέσεις μπορεί να γίνουν μετά από ενημέρωση του επικεφαλής διαιτητή το αργότερο μέχρι τη λήξη του προηγούμενου γύρου.Οι παίκτες που θα ζητήσουν εξαίρεση ( μια) πριν από την έναρξη του τουρνουά για οποιονδήποτε γύρο (εκτός από τους δύο τελευταίους γύρους) θα παίρνουν μισό βαθμό.

9.. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Υποβάλλονται έως και 30’ μετά τη λήξη της τελευταίας παρτίδας του γύρου και πριν την έναρξη του επόμενου γύρου. Η επιτροπή αποτελείται από 3 τακτικά και 2 αναπληρωματικά μέλη, τα οποία ορίζονται από τον διαιτητή στον 1ο γύρο. Το παράβολο ορίζεται στα 30 €. Αν η ένσταση γίνει έστω και μερικώς δεκτή το παράβολο επιστρέφεται αλλιώς εκπίπτει υπέρ της διοργάνωσης.

10. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ / ΔΙΑΙΤΗΤΗΣΙΑ
Διευθυντής Αγώνων είναι ο κ. Ιάκωβος Λαπατάς.Διαιτητές: Α.Χαρανά,Δ.Σελιανίτης,Σ.Γκούβας

11. ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων ή άλλων συσκευών ηλεκτρονικής επικοινωνίας από τους σκακιστές/ τριες κατά τη διάρκεια της παρτίδας τους. Εάν μία τέτοια συσκευή ηχήσει ή διαπιστωθεί χρήση της καθ'οιοδήποτε τρόπο τότε ο υπαίτιος αθλητής θα μηδενίζεται.
Εάν ο διαιτητής διαπιστώσει την απλή ύπαρξη ηλεκτρονικής συσκευής στην κατοχή αθλητή(χωρίς ένδειξη χρήσης της) τότε θα απομακρύνει τη συσκευή και η ποινή θα είναι επίπληξη του σκακιστή/ τριας

12. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέχρι και την Πέμπτη, 02/4/ 2015 στον κ.Λαπατά Ιάκωβο (κιν. 6947-156137), στον όμιλο τηλ/fax 210-5753713 μετά τις 6μμ και στο e-mail info@soperisteriou.gr αναφέροντας ονοματεπώνυμο, ELO FIDE & ΕΣΟ και τηλέφωνο επικοινωνίας. Το τουρνουά θα καλυφθεί από το διαδικτυακό χώρο www.soperisteriou.gr και στην ιστοσελίδα www.chess-results.com. Ανώτατο όριο συμμετοχής 40 άτομα θα τηρηθεί χρονική σειρά προτεραιότητας.

No Comments Yet.

Αρέσει σε %d bloggers: