5ο ΓΚΡΑΝ-ΠΡΙ ΡΑΠΙΝΤ ΑΤΤΙΚΗΣ – 1o ATOMIKO ΚΥΠΕΛΛΟ ΡΑΠΙΝΤ ΕΣΣΝΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΠΑΘΛΑ ΣΤΟ 5ο ΓΚΡΑΝ-ΠΡΙ ΡΑΠΙΝΤ!!! Ο 2ΟΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΣΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ [30/3/2015-6:00 μμ Κρέσνας 80-82, Περιστέρι (γήπεδο Ατρομήτου), δηλώσεις συμμετοχής ως 30/3/2015 – 5:45 μμ ]

Το 1ο Ατομικό Κύπελλο Ράπιντ ΕΣΣΝΑ ενσωματώνεται στο 5ο Γκραν-Πρι Ράπιντ Αττικής. Από τη συγκεκριμένη διοργάνωση θα υπάρχουν προκρίσεις σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Ράπιντ.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Σ.Ο. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – Α.Ο. ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ - ΕΣΣΝΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Θα πραγματοποιηθούν πολλοί προκριματικοί σε διαφορετικούς συλλόγους στην (αρκεί ένας παίκτης να προκριθεί από ένα μόνο προκριματικό) και μία τελική φάση. Οι προκριματικοί θα διεξαχθούν με Ελβετικό Σύστημα 6 γύρων* και ο τελικός με Ελβετικό Σύστημα 7 γύρων.
* Στην πολύ ειδική περίπτωση, που σε έναν προκριματικό ο αριθμός συμμετεχόντων είναι έως 10 άτομα ο σύλλογος που φιλοξενεί τον προκριματικό μπορεί να επιλέξει να πραγματοποιήσει ελβετικό 6 γύρων ή σύστημα πουλ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Όλοι προκριματικοί θα διοργανωθούν το 2015. Δεν απαγορεύεται η διοργάνωση προκριματικών την ίδια μέρα σε διαφορετικούς συλλόγους. Οι ημερομηνίες των προκριματικών θα ανακοινωθούν με τις επί μέρους προκηρύξεις.
1ος ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ:
2ος ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ: 30/3/2015-6:00 μμ Κρέσνας 80-82,Περιστέρι (γήπεδο Ατρομήτου)
3ος ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ:
……………………………………………..
1ος ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ: κλπ.
ΤΕΛΙΚΟΣ: Θα ανακοινωθεί με συμπληρωματική προκήρυξη (θα έχει ολοκληρωθεί ιδανικά μέχρι 26 Απριλίου 2015 ή το αργότερο μέχρι 10 Μαΐου).

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: 10 λεπτά + 5΄ δευτερόλεπτα κάθε παίκτης για όλη την παρτίδα.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Θα οριστούν από τα Σωματεία που θα διοργανώνουν τους προκριματικούς και τον τελικό, με τη σύμφωνη γνώμη της Τ.Ε.Δ. ΕΣΣΝΑ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Α) Με προπληρωμή του παραβόλου στους διοργανωτές ή στους ομίλους που φιλοξενούν τους προκριματικούς. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Β) Επί τόπου στον αγωνιστικό χώρο μόνο εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις μετά την προπληρωμή παραβόλων που θα έχει προηγηθεί.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 10 € στους προκριματικούς. Στον τελικό οι προκριθέντες θα παίξουν χωρίς κάποια πρόσθετη επιβάρυνση.

ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ:
Για κάθε προκριματικό οι προκρίσεις για τον τελικό του 5ου Γκραν-Πρι Ράπιντ δίνονται με βάση τον παρακάτω πίνακα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ
23 ή περισσότεροι συμμετέχοντες 4 πρώτοι + 1 έφηβος + 2 πρώτοι παίκτες του σωματείου που φιλοξένησε τον προκριματικό
14-22 συμμετέχοντες 3 πρώτοι + 1 έφηβος + ο πρώτος παίκτης του σωματείου που φιλοξένησε τον προκριματικό
Μέχρι 13 συμμετοχές 2 πρώτοι + ο πρώτος παίκτης του σωματείου που φιλοξένησε τον προκριματικό

Επιπλέον οι διοργανωτές μπορούν να δώσουν συνολικά μέχρι και 6 wild cards για τον τελικό.

ΕΠΑΘΛΑ
Τα minimum έπαθλα αναφέρονται στον πιο κάτω πίνακα.
1ος νικητής γενικής κατάταξης: 170 EURO +ΚΥΠΕΛΛΟ
1ος νικητής που ανήκει σε σωματείο της ΕΣΣΝΑ: 100 EURO + ΚΥΠΕΛΛΟ
+ πρόκριση για το αντίστοιχο Πρωτάθλημα Ελλάδας εάν διεξαχθεί ή άλλη παρεμφερή διοργάνωση.
2ος νικητής γενικής κατάταξης: 100 ΕURO + ΚΥΠΕΛΛΟ
1ος κάτω του 1850 διεθνές ELO γενικής κατάταξης (ELO επίσημων παρτίδων - std.ELO): 50 ΕURO + μετάλλιο
1η γυναίκα που ανήκει σε σωματείο της ΕΣΣΝΑ (εφόσον στη λίστα του τελικού παίξουν 4 γυναίκες): 50 ΕURO + μετάλλιο
1ος κάτω του 1850 διεθνές ΕΛΟ που ανήκει σε σωματείο της ΕΣΣΝΑ: 50 ΕURO + μετάλλιο. Το έπαθλο αυτό θα δοθεί μόνο στην περίπτωση που οι γυναίκες δεν είναι αρκετές (4) και δε θα δοθεί γυναικείο έπαθλο.
1ος έφηβος γενικής κατάταξης: (γεννημένος από 1/1/1997 και μεταγενέστερα): Σκακιστικό βιβλίο + μετάλλιο
1ος έφηβος που ανήκει σε σωματείο της ΕΣΣΝΑ: (γεννημένος από 1/1/1997 και μεταγενέστερα): Σκακιστικό βιβλίο + μετάλλιο
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΘΛΑ:
Μόνο τα χρηματικά έπαθλα μοιράζονται. Αν με συμπληρωματική προκήρυξη δοθεί ως επιπλέον έπαθλο φιλοξενία σε διεθνές τουρνουά, τόσο αυτή όσο και τα υπόλοιπα έπαθλα μοιράζονται σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια: 1) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας 2) Bucholz, 3) αριθμός νικών 4) περισσότερες παρτίδες με μαύρα. Για να λάβει κάποιος οποιοδήποτε από τα έπαθλα πρέπει υποχρεωτικά να ολοκληρώσει το τουρνουά.
Σε περίπτωση που ο πρώτος της γενικής κατάταξης δεν μπορεί να συμμετέχει στο διεθνές τουρνουά στο οποίο κέρδισε φιλοξενία, τότε η φιλοξενία θα δοθεί στον επόμενο της γενικής κατάταξης (δηλαδή πρώτα στον 2ο, μετά στον 3ο κλπ.). Αντίστοιχα σε περίπτωση που ο πρώτος νικητής που ανήκει σε σωματείο της ΕΣΣΝΑ δεν μπορεί να συμμετέχει στο Ατομικό Πρωτάθλημα Ελλάδας (αν τελικά διεξαχθεί), τότε η φιλοξενία θα δοθεί στον επόμενο της κατάταξης παικτών σωματείων ΕΣΣΝΑ (δηλαδή πρώτα στο 2ο νικητή ΕΣΣΝΑ, μετά στον 3ο νικητή ΕΣΣΝΑ κλπ.).
Σε περίπτωση που κάποιος παίκτης εμπίπτει σε δύο κατηγορίες επάθλων (π.χ. 1ος κάτω του 1850 και 2ος στη Γενική Κατάταξη), τότε αυτός θα λαμβάνει ένα μόνο έπαθλο το οποίο θα επιλέξει. Το έπαθλο που απομένει θα το παίρνει ο επόμενος της κατηγορίας.

Σε εξαιρετικά έκτακτη ανάγκη οι διοργανωτές Σ.Ο. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – Α.Ο. ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ έχουν δικαίωμα να πραγματοποιήσουν κάποια αλλαγή στο πρόγραμμα των αγώνων.

No Comments Yet.

Αρέσει σε %d bloggers: