8ο «Παπαναστάσιο» open σκακιστικό τουρνουά

Αγαπητοί φίλοι σκακιστές και σκακίστριες σας ανακοινώνουμε ότι και φέτος θα διεξαχθεί το καθιερωμένο  ετήσιο «Παπαναστάσιο» open σκακιστικό τουρνουά που αισίως έχει φτάσει στην 8η συνεχόμενη χρονιά του στο γνωστό φιλόξενο και κλιματιζόμενο χώρο του ΚΥΒΕ του δήμου Περιστερίου.

ΚΥΒΕ

ΚΥΒΕ

Σας περιμένουμε λοιπόν στο 8ο «Παπαναστάσιο» open σκακιστικό τουρνουά στις γνωστές ημερομηνίες, λίγο πριν την έναρξη του σχολικού έτους 5/09 - 11/09, για ποιοτικές και ανταγωνιστικές παρτίδες με αξιόλογα βραβεία απέναντι σε ισχυρούς σκακιστές!

Αρχικές συμμετοχές πατήστε  ΕΔΩ

ΑΦΙΣΑ-1

8ο «Παπαναστάσιο» open σκακιστικό τουρνουά

Προκήρυξη

 1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Σκακιστικός Όμιλος Περιστερίου (Σ.Ο.Π) – Δήμος Περιστερίου.
 2. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Ελβετικό επτά (7) γύρων σε δύο (2) ομίλους με διεθνή αξιολόγηση (fide rating). Ισχύουν κανονισμοί FIDE και ΕΣΟ.
  A΄ όμιλος: παίκτες με διεθνές ή ελληνικό ΕΛO > 1800
  Β΄ όμιλος: παίκτες με διεθνές ή ελληνικό ΕΛΟ < 1700
  ΕΛΟ 1700– 1799 δικαίωμα επιλογής Α΄ ή Β΄ ομίλου.

  Οι γεννηθέντες μετά την 1/1/2004 με ΕΛΟ>1500 έχουν δικαίωμα επιλογής Α΄ ή Β΄ ομίλου. Για την αρχική κατάταξη στους ομίλους θα χρησιμοποιηθεί το διεθνές ΕΛΟ. Εάν δεν υπάρχει διεθνές θα χρησιμοποιηθεί το Ελληνικό.
 3. ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Κτίριο Κ.Υ.Β.Ε. Εθνάρχου Μακαρίου 1 και λεωφόρος Κηφισού. Ο χώρος βρίσκεται σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια από το σταθμό του μετρό στον Άγιο Αντώνιο. Λεωφορεία από ΟΜΟΝΟΙΑ οδός Ζήνωνος (Α13)-(Β-13), τρόλεϊ από Ζάππειο (12).
 4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
1ος  γύρος Δευτέρα      05  Σεπτεμβρίου Ώρα 18.00
2ος   γύρος Τρίτη           06  Σεπτεμβρίου Ώρα 18.00
3ος   γύρος Τετάρτη      07  Σεπτεμβρίου Ώρα 18.00
4ος  γύρος Πέμπτη        08  Σεπτεμβρίου Ώρα 18.00
5ος   γύρος Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου Ώρα 18.00
6ος   γύρος Σάββατο      10  Σεπτεμβρίου Ώρα 18.00
7ος   γύρος Κυριακή      11  Σεπτεμβρίου Ώρα 17.00
 1. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: 90΄ ανά παίκτη για όλη την παρτίδα + 30 δευτερόλεπτα πρόσθετα για κάθε κίνηση από την 1η κίνηση. Η καταγραφή όλων των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.
  Σκακιστής – σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει να αγωνιστεί μετά την πάροδο 60 λεπτών από την έναρξη των αγώνων, θα μηδενίζεται.
 2. ΑΝΑΒΟΛΕΣ-ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ: Δεν επιτρέπεται, καταρχήν, η αναβολή αγώνων. Επιτρέπεται εξαίρεση, ύστερα από έγκαιρη αίτηση του ενδιαφερόμενου και αιτιολογημένη απόφαση του διευθυντή αγώνων η όποια πρέπει να αναφέρεται με την λήξη του προηγούμενου γύρου και πριν την κλήρωση του επομένου. Οι παίκτες που θα ζητήσουν εξαίρεση (μέχρι δύο) πριν από την έναρξη του τουρνουά για οποιονδήποτε γύρο (εκτός από τον τελευταίο) θα παίρνουν μισό βαθμό για κάθε γύρο.
 3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Έχουν όλοι, ανεξαρτήτως δυναμικότητας ή ένταξής τους σε σύλλογο με παράβολο συμμετοχής 20 € καταβλητέο πριν από την έναρξη του 1ου γύρου. Ανώτατο όριο συμμετοχής 150 άτομα. Θα τηρηθεί χρονική σειρά προτεραιότητας.
  Δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να έχουν δοθεί από τη προηγούμενη για τη χωρίς καθυστέρηση έναρξη του 1ου γύρου, (όσοι δηλωθούν εκπρόθεσμα θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής από τον 2ο γύρο!). Ώρα προσέλευσης κατά την έναρξη 17.00-17.30 το αργότερο.
 4. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Υποβάλλονται έως και 1/2 ώρα μετά τη λήξη της τελευταίας παρτίδας του γύρου. Η επιτροπή θα αποτελείται από 3 τακτικά και 2 αναπληρωματικά μέλη τα οποία θα ορισθούν από τον διαιτητή στον 1ο γύρο παράβολο ορίζεται στα 40€. Αν η ένσταση γίνει έστω και μερικώς δεκτή το παράβολο επιστρέφεται, αλλιώς εκπίπτει υπέρ της διοργάνωσης.
 5. ΕΠΑΘΛΑ: Kύπελλο στον 1ο νικητή της γενικής κατάταξης κάθε ομίλου και μετάλλια στο 1ο ,2ο και 3ο νικητή γενικής κατάταξης κάθε ομίλου και ειδικής κατηγορίας.

Ειδικές κατηγορίες:
Β΄ όμιλος: ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΝΕΩΝ(-20), ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ(-18), ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ(-16), ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ< 1966.
ΠΑΙΔΩΝ(-14), ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ(-14), ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ(-12), ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ(-12), ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ(-10), ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ(-10), junior (-8).
Προϋπόθεση για να ισχύει μια κατηγορία η συμμετοχή τουλάχιστον 4 σκακιστών.

ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ

Α΄ όμιλος :

 • 1ος νικητής το 30% των παραβόλων
 • 2ος νικητής το 20% των παραβόλων
 • 3ος νικητής το 10% των παραβόλων

Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα χρηματικά έπαθλα δεν μοιράζονται, αλλά θα δοθούν βάσει των κριτηρίων ισοβαθμίας. Σε κατάκτηση περισσοτέρων επάθλων απονέμεται το μεγαλύτερο.
Για την απόδοση των επάθλων είναι απαραίτητη η παρουσία των νικητών στην τελετή λήξης και τις απονομές του τουρνουά.

 1. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Για την άρση των ισοβαθμιών θα χρησιμοποιηθούν τα εξής κριτήρια: α) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας και κριτήρια άρσης αυτής. β) Bucholz. γ) παρτίδες με τα μαύρα.
 2. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Ι. Λαπατάς – Διαιτητές: Α. Κωστούρος, Γ. Βαλέλλης,Σ. Γκούβας, Α.Χαρανά.
 3. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ/ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Ι.Λαπατάς 6947156137,στον όμιλο τηλ/fax 210-5753713 ή στο e-mail info@soperisteriou.gr.ή στο χώρο των αγώνων μέχρι 60 λεπτά πριν την έναρξη. Το τουρνουά θα καλυφθεί από το διαδικτυακό τόπο www.soperisteriou.gr.
 • ΣΥΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

  Σας γνωρίζουμε ότι, κατ΄ εξαίρεση των ορίων ΕΛΟ με βάση τα οποία θα τοποθετηθούν οι παίκτες στα αντίστοιχα γκρουπ σύμφωνα με τα όσα ορίζει         η προκήρυξη, ο  Διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να επιτρέψει κατά προτεραιότητα και με διακριτική του ευχέρεια  τη συμμετοχή έξι(6)παικτών που δεν πληρούν την προϋπόθεση του ΕΛΟ  στο Α΄ γκρουπ.

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: